BME Matematika Verseny

BME MATEMATIKA VERSENY

2019. április 29., hétfő, 10:15 - 14:00, Q-I

Ki vehet részt a versenyen? 

A BME bármely nappali tagozatos hallgatója. Előzetes jelentkezés nem szükséges.

A verseny jellege 

Bár az értékelés során többféle kategória is van (első éves / fölső éves, matematikus / nem matematikus), a feladatsor egységesen mindenkinek ugyanaz, és általában 10 nehéz, elgondolkodtató feladatból áll. Mindegyik feladat 10 pontot ér, de lényegesen különböző második megoldásra vagy a feladat általánosítására többletpontokat is lehet kapni. Általában 4 feladat megoldása már I. díjat, 3 feladaté II. díjat, 2 feladaté III. díjat, 1 feladaté pedig dicséretet szokott jelenteni. A 10 feladat csak azért van kitűzve, hogy mindenki kiválaszthassa a számára rokonszenvesebb témákat (analízis, algebra, geometria, kombinatorika, számelmélet, valószínűségszámítás, stb). Az utóbbi 4 év feladatsora: 2015201620172018.

Használható segédeszközök 

Az internetes csatlakozásra illetve egyéb módon kommunikációra képes elektronikus eszközökön kívül a versenyen bármi fölhasználható. (Pl. könyv, jegyzet, számológép.)

Újdonság: fölkészülés a matekversenyre

A verseny előtt, április 25-én, csütörtök délután 16:15-től a H607-ben ismertetésre kerül néhány korábbi évben szerepelt versenyfeladat megoldása. Ez az alkalom egyfajta bemelegítésnek van szánva; minden érdeklődő szívesen látott!

Egyéb

A versenyen elért díj előnyt jelent a matematika tanszékeken a demonstrátori pályázatnál illetve bármely egyéb egyetemi pályázatnál (pl. köztársasági ösztöndíj). A BME szinten legjobb 4-5 versenyzőből csapatot alakítunk, mely képviseli a BME-t a nyaranta megrendezett nemzetközi matematika versenyen.