BME MATEMATIKA VERSENY

BME MATEMATIKA VERSENY

2017. április 10., hétfő, 16:15 - 19:15, IB026

Ki vehet részt a versenyen? 

A BME bármely nappali tagozatos hallgatója. Előzetes jelentkezés nem szükséges.

A verseny jellege 

Bár az értékelés során többféle kategória is van (első éves / fölső éves, matematikus / nem matematikus), a feladatsor egységesen mindenkinek ugyanaz, és általában 10 nehéz, elgondolkodtató feladatból áll. Mindegyik feladat 10 pontot ér, de lényegesen különböző második megoldásra vagy a feladat általánosítására többletpontokat is lehet kapni. Általában 4 feladat megoldása már I. díjat, 3 feladaté II. díjat, 2 feladaté III. díjat, 1 feladaté pedig dicséretet szokott jelenteni. A 10 feladat csak azért van kitűzve, hogy mindenki kiválaszthassa a számára rokonszenvesebb témákat (analízis, algebra, geometria, kombinatórika, számelmélet, valószínüségszámítás, stb). A régebbi versenyek feladatsorai itt tekinthetők meg. Az utóbbi 4 év feladatsora (a korábbi versenyek 4 órásak voltak): 201320142015, 2016.

Használható segédeszközök 

Az internetes csatlakozásra illetve egyéb módon kommunikációra képes elektronikus eszközökön kívül a versenyen bármi fölhasználható. (Pl. könyv, jegyzet, számológép.)

Egyéb

A versenyen elért díj előnyt jelent a matematika tanszékeken a demonstrátori pályázatnál illetve bármely egyéb egyetemi pályázatnál (pl. köztársasági ösztöndíj). A BME szinten legjobb 4-5 versenyzőből csapatot alakítunk, mely képviseli a BME-t a nyaranta megrendezett nemzetközi matematika versenyen.