Matlab egyetemi licenccel

Lezárult egyetemünk Matlab licenc vásárlása. Az egyetem összes oktatója, kutatója és hallgatója jogosult a Matlab, a Simulink és az összes toolbox használatára. Ezen kívül van lehetőség a Matlab online használatára is, valamint elérhető több hasznos oktatási segédlet is.

Az egyetem az éves fizetési konstrukciót választotta, aminek keretében mindig a legfrissebb verzióhoz jutunk hozzá, amíg a licencdíj rendezve van. A jelenlegi befizetéssel az egyetem oktatói és hallgatói 2018.03.31-ig jogosultak a program használatára.

Egy felhasználó két példányban telepítheti magának a programot (pl. otthoni gép + laptop). A licenc-igénylés és a telepítés menetéről az EIK részletes leírást készített, amely az alábbi címen megtekinthető: https://viki.eik.bme.hu/doku.php?id=mathworks:mathworks (a link csak az egyetemen belüli gépekről érhető el!)

A teljes telepítés (az összes toolboxszal) kb. 15GB helyet igényel, de a toolboxok később, a telepítő újbóli elindításával hozzáadhatóak a programhoz.

Az intézeti ill. tanszéki gépekre nem érdemes persze a személyes licenceinket elpocsékolni, ezekre hálózati licenceléssel telepíthető a Matlab. Ennek leírása szintén a fenti honlapon található.

Eredményes Matlab-használatot kívánva:

 

Horváth Róbert (rhorvath@math.bme.hu)

BME Mat. Int., Analízis Tanszék

Kari Matlab felelős